divendres, 24 de setembre del 2010

Museu de carruatges

Avui dia 24 de setembre és la Mercé, patrona de Barcelona i per tant la Festa Major de la ciutat. Aquests útims anys hi hagut una iniciativa, totalment encertada de que els museus es poden visitar gratuïtament : http://www.dooplan.com/barcelona/events/show/museos-gratis-merce-2010/ayuntamiento-de-barcelona/ .

Doncs, quin millor dia per parlar sobre un museu que avui, El Museu de Carruatges : ubicat a la plaça Josep Pallach, 8 de Barcelona. Al costat de les Llars Mundet. En aquest museu es pot veure la col·lecció de carruatges reunida per FOCSA, actualment FCC, i que va ser iniciada en un principi per la família Piera.

No sé si el comentari de Manuel Ribas i Piera en el web de l'escola Perú fa referència als guarniments i diverses indumèntaries que hi ha al museu o es refereix a uns altres guarniments 'El meu avi matern, Anton Piera i Jané, amb el seu pare i el seu germà Salvador, foren els fundadors de Fomento de Obras y Construcciones que també explotava unes pedreres a Montjuïc i portava carreus a Madrid principalment amb carros de mules. (Els guarniments de les mules són avui propietat de l'Ajuntament de Barcelona, que va dir que els exposaria)'.

En tot cas és un museu que cal visitar. El seu horari és de dilluns a divendres, de 10 a 13h.


Enllaços a la xarxa :

Web de Barcelona Turisme : http://www.barcelonaturisme.com/Museu-de-Carruatges/_vf-SMlY1yIuKQTV1aq49kAo1OWJ1ZmyqMcuoriSYqTxLJsJwmpj3HWCVGESNmy4E

Blog Visites Culturals 2009 : http://visitesculturals-lluis-2009.blogspot.com/2009/03/dimecres-3-de-juny-de-2009-museu-de.html
Web Guía del ocio : http://www.guiadelocio.com/arte/barcelona/barcelona/coleccion-permanente-del-museu-de-carruatges
Web Club d'Enganxes i Equitació de Catalunya : http://www.clubenganxes/?museo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada