diumenge, 1 de maig del 2011

Els avantpassats de Dolors Pañella Piera

En l'entrada al bloc del passat 25 d'abril de 2010 que tractava sobre en Vicenç Piera i Pañella vaig apuntar la possibilitat que la seva àvia materna : Anna Piera, fos també una Piera, en el sentit que pertanyés a la família que estic tractant en aquest bloc.

Encara que no he trobat cap document que ho confirmi de manera fefaent. Us passo a explicar tot el que he trobat...

Segons la seva partida de naixement d'en Vicenç Piera del 12 de juny de 1903 (volum 46-8, registre 294) la seva mare era Dolors Pañella Piera, i els avis materns eren uns tals Josep Pañella i Anna Piera. Aquesta dada es confirmada, per exemple, en la partida de naixement de la seva germana : Magdalena (Llibre de naixement 54-8 - Registre 855).

La documentació sobre la seva mare ha estat més aviat escassa :

La informació del matrimoni entre ella i el seu marit Vicenç Piera Almenara ha estat impossible de trobar fins avui en l'arxiu Municipal Contemporani de Barcelona. Cosa que hagués facilitat, i molt, el resultat d'aquesta investigació. Ja que en aquest hipotètic document haguéssim pogut veure quins eren els avis materns del jugador del Barça i potser fins i tot els besavis...

Si que vaig trobar, però, la seva partida de defunció del 17 de novembre de 1951. On es confirma una vegada més, que els seus pares s'anomenaven Anna Piera i Josep Pañella. Per cert, podem observar que en la seva partida de defunció posa com a data de naixement : el 15 de setembre de 1866, cosa que es contradiu amb l'esquela de La Vanguardia que notifica que tenia 75 anys quan va expirar, l'any 1951, o sigui que hauria nascut deu anys més tard segons l’esquela : l'any 1876.

Buscant en la Base de Dades del web de genealogia : Taller de Genealogia vaig trobar un matrimoni a Les Corts entre un Josep Pañella i una Maria Anna Piera casats el 24 de juny de 1871. Concretament eren en Josep Pañella Antich i la Maria Anna Piera Bernadas. Buscant la seva partida de matrimoni (el volum 1-8, número de registre 3) es pot llegir els noms dels pares de la Maria Anna Piera : Joaquim Piera Planas i Raimunda Bernadas Baseda tots dos de Sarrià. I a més aporta la informació que els seus avis paterns eren Gerard Piera i Teresa Planas.


També vaig localitzar la partida de defunció d'en Josep Pañella Antich del 13 de juliol de 1901 (volum 27-8, registre 134) on s'explica que estava casat amb Anna Piera Bernadas i que van tenir 5 fills : Dolors, Joaquim Rafael, Gaspar i Raimunda dels quals només està viva la Dolors. Serà la mateixa Dolors Pañella Piera ?

En resum, el que hem falta es confirmar que aquesta connexió entre la Dolors Piera i els seus suposats pares Josep Pañella Antich i Maria Anna Piera Bernadas. Com ja he dit la partida de matrimoni entre la Dolors Pañella i en Vicenç Piera seria el document clau que confirmaria o no la meva hipòtesi.

Arbre genealògic dels avantpassats segons la hipòtesi :

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada