diumenge, 1 d’abril del 2012

Descendents de la Branca Negrevernis Piera

Fins ara sempre hem parlat dels descendents que portàven el cognom Piera, però en aquesta entrada parlarem dels descendents de la Teresa Piera Casas casada amb Magí Negrevernis López, matrimoni que ja en varem parlar anteriorment en el bloc, però encara que aquesta branca deixen de portar el cognom Piera continuen sent descendents dels Piera de Les Corts.

Una de les seves filles va ser Teresa Negrevernis i Piera casada el 1817 amb Joaquim Cuyàs Regàs, van tenir 5 fills : Manel (1824), Joaquim (1826), Magí (1829-1907), Josefa (1834) i Teresa (1836) Cuyàs i Negrevernis. 

Josefa Cuyàs i Negrevernis es casà amb Adolf Carulla Herp (+1902) i tingueren nou fills : Joan, Adolf, Josep, Francesc, Manuela, Joaquim, Montserrat, Pilar i Mercè Carulla Cuyàs.

Pilar Carulla Cuyàs fou la muller de Valentí Carulla Margenat (1864-1923) rector de la Universitat de Barcelona (1913-1923) tingueren 8 fills : Josep Maria, Lluis, Maria dels Àngels, Lluisa, Josefa, Claudi, Pilar i Mercè Carulla de Carulla.

Pilar Carulla de Carulla es casà el 1929 al Palau Episcopal de Barcelona amb Joaquim Fuster i Pomar (1901)  metge numerari de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i Cap dels Serveis Psiquiàtrics. Van tenir 5 fills : Joaquim (1930), Gerard, Albert, Pilar i Valentí (1943).

Dos dels seus fills també s'han dedicat a la medicina : Valentí Fuster Carulla cardioleg i Joaquim Fuster Carulla psiquiatra.



Valentí Fuster Carulla
Joaquim Fuster Carulla

Per saber-ne més :


Arbre geneàlogic dels Carulla : http://www.raco.cat/index.php/AnalesMedicina/article/viewFile/97823/152815
Bloc sobre la família Negrevernis :  http://oculimundinegrevernis.blogspot.com/
Valentí Carulla i Margenat : Anales de la Real Academia de Medicina i Cirugía de Barcelona
Valentí Fuster Carulla : http://www.cnic.es/es/personal/person.php?p=m_inv&per=415
Llibre de Valentí Fuster i Ferran Adrià : "La cuina de la salut"
Entrevista a Joaquim Fuster : "Las neuronas de Joaquín Fuster"

1 comentari:

  1. Hola.

    Muchas gracias por el enlace al blog de la Familia Negrevernis. Actualmente he publicado en Geneanet más información sobre esta familia, aunque no está actualizada del todo.

    Quisiera puntualizar que el matrimonio Magí Negrevernis López y Teresa Piera Casa tuvieron un hijo más, aparte de los que son nombrados en un enlace de esta entrada: Francisco Negrevernis Piera, que emigró a EEUU en 1804, sitio donde el apellido es mal transcrito del catalán y pasa a ser Nigraville. Actualmente hay varios descendientes. A raíz de esto se cambió el hereu familiar.

    Teresa Negrevernis Piera era la hermana del padre de mi tatarabuelo (que se llamaba Magí Negrevernis Cuyás). Este hombre era Narciso Negrevernis Piera. Fue piloto de navío y secretario del Ayuntamiento entre 1833 y 1838; se casó con Josefa Cuyás Regás, descendiente de otro ciudadano honrado de Barcelona (Climent).

    Josefa tenía cuatro hermanos; uno de ellos, Joaquín, fue quien se casó con Teresa Negrevernis Piera.

    Les agradezco la difusión y estoy siempre dispuesta a mantener contacto con descendientes de la familia Negrevernis, tengan o no actualmente el apellido.

    Un saludo.

    Montse.

    ResponElimina