diumenge, 8 de juliol del 2012

Arquitectura i patrimoni de la comanda de Vallfogona de Riucorb

Fa pocs dies es va presentar a Barcelona un nou llibre sobre Vallfogona de Riucorb, 'Arquitectura i patrimoni de la comanda de Vallfogona de Riucorb', en l'acte de presentació van intervenir a més dels autors Letícia Darna Galobart

En la web de Hererros-Galán, Javier Darna Piera, pare de Leticía, és fill de Carme Piera Hill i Domènec Darna Gassol. La Carme era filla d'Antoni Piera i Martí (1870-1921) i Remei Hill i Rafols (1874-1963), fundadors del Balneari de Vallfogona conjuntament amb Miquel Piera i Martí.

27/06/2012

'Presentació del llibre "Arquitectura i patrimoni de la comanda de Vallfogona de Riucorb"


L'Ajuntament de Vallfogona de Riucorb i la Secció d'Història del Centre Excursionista de Catalunya CEC, es complauen a convidar-vos a la presentació del llibre Arquitectura i patrimoni de la comanda de Vallfogona de Riucorb, de Domènech Corbella i Llobet i Albert Gironès i Pérez.

L'acte tindrà lloc el dia 27 de juny del 2012, a les 19:30 hores, al Centre Excursionista de Catalunya, al carrer Paradís, 10 de Barcelona. Anirà a càrrec del Sr. Eduard Riu-Barrera, historiador i arqueòleg, amb les intervencions dels autors i de la Dra. Letícia Darna Galobart, historiadora heraldista.


SINOPSI: La Comanda de Vallfogona de Riucorb, formà part del mapa templer i hospitaler de la Corona d'Aragó. Aquest llibre posa a l'abast d'estudiosos i del públic en general, una exhaustiva recerca sobre l'arquitectura i el patrimoni que es desenvolupà durant els segle XI-XVIII. Gràcies a la metodologia transversal de seguir rastres, interpretar vestigis arquitectònics, contrastar documentació històrica, recopilar i sistematitzar dades, s’han pogut descobrir aspectes i elements arquitectònics i patrimonials desapareguts, fets i circumstàncies històriques oblidades o no difoses, i tanmateix, fer algunes recreacions per tal d'apropar al lector, la fesomia arquitectònica del seu castell. Estructurat en sis parts, des dels orígens de la vila, aplega fets i l'heràldica del Senyors de Vallfogona i, de manera especial, l'arquitectura del castell, la religiosa, la dels molins hidràulics de farina, així com un anàlisi de la forma urbana historiada, que va de l'any 1000 fins el 2000, totes elles profusament il·lustrades, i documentades visualment a través de fotografies, diagrames, planols, perspectives i maquetes. El llibre es troba a la venda a l'Ajuntament de Vallfogona. 

Per saber-ne més :
Esquela de Javier Darna Piera al diari ABC.
Web sobre la família Herreros - Galan.
Web sobre la família d'Albert Sampietro.
Web de l'Ajuntament de Vallfogona de Riucorb sobre la presentació del llibre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada